Gewond geraakt tijdens of op het werk?
Wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval (een ongeval dat tijdens je werk plaatsvindt), kun je daardoor fysieke of mentale schade oplopen. We noemen dit ook wel letselschade. Heb je letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval, dan heb je mogelijk recht op schadevergoeding. Daarvoor moet worden bekeken of je werkgever aansprakelijk is voor de door jou geleden schade.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer. Daarom heeft de werkgever een zorgplicht: de werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid (van de werkomgeving) van de werknemer. Het doel is ongevallen op of tijdens het werk te voorkomen. De werkgever moet bijvoorbeeld veiligheidsinstructies geven aan werknemers en ervoor zorgen dat apparaten of machines op de werkvloer veilig zijn om te gebruiken. Hierbij moet de werkgever zelfs rekening houden met het feit dat werknemers onvoorzichtig kunnen zijn. De zorgplicht is in het algemeen vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek, maar is ook terug te vinden in verschillende bepalingen binnen de ARBO-wetgeving.
Is mijn werkgever aansprakelijk voor het ongeval?
Krijg ik nog loon doorbetaald?
Ik heb verwondingen opgelopen op het werk. Wat moet ik doen?
Heb ik recht op schadevergoeding?
Is de werkgever ook aansprakelijk bij een ongeval tijdens het woon-werkverkeer?
Is de werkgever ook aansprakelijk bij een ongeval tijdens de werkpauze?
Welke schade moet de verzekeraar van mijn werkgever vergoeden?
Als je slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval en je hebt daardoor letselschade opgelopen, is je werkgever meestal aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat hij zijn zorgplicht is nagekomen. Om een schadevergoeding te kunnen claimen, moet je de werkgever daarom aansprakelijk stellen voor jouw, bij het bedrijfsongeval opgelopen, letselschade. Doe dit bij voorkeur schriftelijk, zodat je achteraf altijd kunt bewijzen dat je melding hebt gedaan van het bedrijfsongeval en de letselschade bij je werkgever.
Wanneer je naar aanleiding van een bedrijfsongeval een schadevergoeding wilt claimen, is het altijd raadzaam om een letselschadespecialist in te schakelen. Daarmee voorkom je problemen bij het aansprakelijk stellen van je werkgever. Bovendien vereist het in kaart brengen en verhalen van je letselschade specifieke juridische kennis. De letselschadespecialisten van LetselschadePlus beschikken over deze kennis en zullen alles in het werk stellen om je de hoogst mogelijke schadevergoeding te bezorgen.
Bij LetselschadePlus hebben we niet alleen letselschadespecialisten die je met raad en daad bij kunnen staan. Wanneer je betrokken bent geweest bij een bedrijfsongeval, hebben wij ook verscheidene andere specialisten die je kunnen helpen. Denk hierbij aan fysiotherapeuten en psychologen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.
Heb je vragen of heb je letselschade opgelopen na een bedrijfsongeval? Neem dan gerust contact op met onze letselschade advocaten in Enschede door het onderstaande contactformulier in te vullen. Ook zijn wij te bereiken op 053-3033000 of via info@tlcadvocaten.nl.
Stuur ons een WhatsApp!