Gevolgen voor je hypotheek na oplopen letselschade

Gevolgen voor je hypotheek na oplopen letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld een auto-ongeluk of een fietsongeval. Als gevolg van het ongeval heeft u een whiplash en u kunt daarom een periode niet meer werken. Door het verlies van inkomen kunt u uw hypotheek niet meer betalen. Wat zijn in zo’n situatie de mogelijkheden? Kunt u uw kosten verhalen en is er wellicht een oplossing voor de financiële problemen die u heeft omtrent de hypotheek?

Gevolgen hypotheek

Wanneer u letselschade oploopt, heeft dit mogelijk gevolgen voor uw hypotheek. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u door de opgelopen letselschade niet meer kunt werken en als gevolg daarvan minder inkomen hebt. Het kan daardoor lastiger worden om de hypotheeklasten te betalen. Tevens kan het zo zijn dat u extra kosten hebt door het letsel, zoals bijvoorbeeld medische kosten of aanpassingen aan de woning. Indien u letselschade hebt opgelopen en daardoor financiële problemen hebt bij het betalen van de hypotheek, dan is het belangrijk om hierover in gesprek te gaan met uw hypotheekverstrekker. Er zijn vaak mogelijkheden om een betalingsregeling te treffen of om uw hypotheek aan te laten passen. Het is daarnaast verstandig om juridisch advies in te winnen over de mogelijkheden om letselschadevergoeding te krijgen.

Juridisch advies

U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding indien u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander. Er zijn enkele richtlijnen waar het ongeval en het letsel dat u heeft opgelopen aan moeten voldoen. Een onderdeel dat van belang is bij letselschade is de aansprakelijkheid. U kunt alleen een schadevergoeding krijgen als de andere partij aansprakelijk is. In de praktijk is het niet altijd even duidelijk wie er aansprakelijk is. Pas wanneer u weet of er iemand anders aansprakelijk is en wie deze partij is, kunt u een schadevergoeding krijgen.

Vragen?

Heeft u vragen over deze blog of andere letselschadekwesties? Benader dan gerust dhr. M. Hollink van Hollink Financieel Advies of onze specialisten via mr. Willeke Krieger (krieger@tlcadvocaten.nl). Ook kunt u ons bereiken op 053-3033000 (Enschede) of 0523-745640 (Hardenberg) of via info@tlcadvocaten.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.