Letselschade opgelopen door een verkeersongeval: een steeds vaker voorkomende situatie

Letselschade

Letselschade opgelopen door een verkeersongeval: een steeds vaker voorkomende situatie

Het aantal verkeersongevallen met slachtoffers neemt per jaar toe. Een verontrustende situatie. Oorzaken zijn vaak afleiding, roekeloos rijgedrag, hoge snelheid en rijden onder invloed, maar ook de agressie en het egoïsme onder de verkeersdeelnemers kunnen leiden tot ongevallen. Opmerkelijk is dat beginnende bestuurders vaker verkeersongevallen veroorzaken met zwaar letsel of zelfs met een dodelijke afloop. Het leven van slachtoffers of van nabestaanden kan hierdoor compleet op zijn kop worden gezet.

Schadevergoeding

Een slachtoffer die letselschade heeft opgelopen bij het verkeersongeval door het toedoen van een ander heeft recht op schadevergoeding. Wanneer een ander de oorzaak is geweest, is het van belang om deze persoon aansprakelijk te stellen. Noteer daarom goed de feiten en omstandigheden van het ongeval, vul het schadeformulier in en maak foto’s. Op deze manier kunt u uw schade zo goed mogelijk in kaart brengen direct na het ongeval, maar ook de schade die later kan optreden.

Hoeveel schadevergoeding kunt u claimen?

Een schadevergoeding na een verkeersongeval is onder te verdelen in materiële letselschade en smartengeld. Schade aan uw voertuig, kleding, medische kosten, reiskosten, verlies van verdienvermogen en onder andere kosten voor huishoudelijke hulp vallen onder de materiële letselschade. Een schadevergoeding in de vorm van smartengeld bevat het leed dat u heeft ondervonden. Hierbij kan gedacht worden aan geleden pijn, maar ook verdriet. Hoeveel smartengeld er kan worden geclaimd, hangt af van uw situatie. Indien u uw schadevergoeding wilt claimen, dient deze goed onderbouwd te zijn met bewijzen. Onze letselschadespecialist kan u hierbij helpen en ervoor zorgen dat dit zorgvuldig gebeurt.

Vragen?

Heeft u vragen over deze blog en/of andere letselschade kwesties? Benader dan gerust ons team van LetselschadePlus via mr. Willeke Krieger (krieger@tlcadvocaten.nl). Ook kunt u ons bereiken op 053- 303 3000 of via info@tlcadvocaten.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.